Persoonlijke Effectiviteit Teamleider

Bij een niet nader te noemen bedrijf in Friesland loopt een teamleider tegen muren op. Hij krijgt naar eigen zeggen geen grip op zijn team monteurs en is ten einde raad. Met hem en zijn directe manager wordt tijdens de verkennings-fase gesproken over zijn problematiek. Ook tijdens deze fase is met een aantal planners gesproken. Het werd al snel duidelijk dat de betreffende teamleider in zijn persoonlijke aanpak te soft te werk ging en de monteurs te weinig structuur bood.

In de verwachtings-fase is bovenstaande met de teamleider besproken en is een praktische aanpak van een aantal coachingsbijeenkomsten vastgesteld.

Tijdens de verbeterings-fase zijn in een aantal intensieve korte sessies zijn persoonlijke waarden drives en zijn stijl van aansturen inzichtelijk gemaakt. Gelijktijdig is gestart met het trainen en aanscherpen van een aantal basisvaardigheden in leidinggeven. Hierdoor werd het voor de teamleider makkelijker om bepaald gedrag van zijn monteurs effectief bespreekbaar te maken. Om de positie van de teamleider daadwerkelijk te versterken is gekozen om met de monteurs een bijeenkomst te beleggen, waarin de teamleider uiteraard een belangrijke rol krijgt.

Tijdens deze verankeringsfase wordt tevens met de teamleider en de directe manager besproken wat hij  wel en niet kan doen om zijn team effectief te blijven aansturen.

Consultants

Koos Vos

Voert als organisatie-adviseur opdrachten uit voor bedrijven en organisaties op de terreinen marketing en verkoop, organisatie-ontwikkeling en interim management.

[email protected] - 06 460 376 64 - LinkedIn

Producten

Aanvraag voor meer informatie

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Missie

Inextern is business partner in het realiseren van succesvolle veranderingen van mensen en organisaties.

Contact

Inextern
Rozenburglaan 1
9727 DL Groningen
T [050] 318 85 83
F [050] 314 85 20
[email protected]
www.inextern.nl