Ervaring: Leergang met Teamleiders Gemeenten

De leergang “ leidinggeven voor teamleiders”  bedoeld voor teamleiders van verschillende gemeentes, bestaat uit verschillende trainingen aan de teamleider als linking pin tussen beleid en operatie. In dit leertraject worden teamleiders en gemeentesecretarissen samengebracht om praktijkgericht te leren van elkaars ervaringen en inzichten. Leo Kramer teamleider van de afdeling Handhaving van het gemeentelijk samenwerkingsverband De Wolden/Hoogeveen neemt deel aan dit traject samen met zes andere gemeenten. Leo Kramer: “na drie bijeenkomsten,  is het fantastisch om te ervaren hoe anderen, in een zelfde rol bij de gemeentelijke overheid, met dezelfde problematiek worstelen. Door intervisie en uitwisselen van best practice ervaar je niet alleen hoe anderen het doen maar steek je ook kennis op om in je eigen praktijksituatie te gebruiken.”
De trainers van Inextern creëren voor de deelnemers een situatie van vertrouwen en transparantie, erg belangrijk aldus Leo Kramer. Ook is het verhelderend te ervaren hoe de diverse gemeentesecretarissen sturing geven aan hun organisatie. Daardoor leer je in dit traject hoe je als middenmanagement moet schakelen tussen strategie en operationele uitvoering. Ook leer je nog nadrukkelijker open en eerlijk feedback te geven aan je collega leidinggevenden. Terugblikkend geeft Leo Kramer aan dat zo’n trainingsdag best pittig is, maar omdat het interessant is, je erbij betrokken wordt, het programma afwisselend is en alles toch in een relaxed sfeer gaat, geeft dat aan het eind van de dag een goed gevoel!
Zo vindt Leo Kramer het ook een bijzonder leuke ervaring in het programma dat je in de “keuken” van een andere gemeente kunt kijken.  In de gemeente Meppel heeft de groep een Multi functionele scholengemeenschap bezocht. Het is treffend om van de directeur van deze school te horen hoe de school tot stand is gekomen. Daar leer je van en maakt je enthousiast om die ervaring in je eigen gemeente uit te dragen. Als Leo gevraagd wordt of hij in enkele woorden kan weergeven wat hij van het leertraject vindt, zegt hij: “VOLGENDE KEER DIRECT WEER MEEDOEN!”

Wilt u meer referenties lezen, klik dan hier.

Aanvraag voor meer informatie

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Missie

Inextern is business partner in het realiseren van succesvolle veranderingen van mensen en organisaties.

Contact

Inextern
Rozenburglaan 1
9727 DL Groningen
T [050] 318 85 83
F [050] 314 85 20
[email protected]
www.inextern.nl